5 eksempler på bra kommunikasjon i koronatider

Av Helga Stormo

14. sep. kl. 12:26

Koronaviruset har endret måten selskaper opererer på over natten. Mange har måttet finne digitale løsninger for å drive selskapet mens vi venter på mer normale tilstander.

Selskaper påvirkes i ulik grad av pandemien, men oppi det hele har vi lagt merke til at mange bedrifter har blitt mer kreative og personlige i måten de kommuniserer med kundene sine på.

Vi har samlet noen eksempler på kommunikasjon vi mener treffer bra. Kanskje kan du la deg inspirere av noen av de?


1. SATS har gruppetimer over livestream

SATS var raskt ute med å tilby kundene sine digitale treningstilbud. Online yoga ble fort en daglig rutine for mange medlemmer, og på grunn av suksessen snudde SATS hele organisasjonen og utvidet det digitale treningstilbudet enda mer. Nå kan også ikke-medlemmer få tilgang til online videoer mot en liten kostnad. Dette er et godt eksempel på hvordan det går an å snu en negativ situasjon til noe positivt.

SATS eksempel2. Joker lar deg dele handlelista med naboen

Joker ville gjøre det lettere å handle for folk i karantene, og lanserte “Handlehjelpen”, der man kan sende handlelista si til en venn eller naboen. Dette er en kreativ måte å trekke folk til butikken på, som også er nyttig for kundene.

Joker blogg3. Foodora byr på egen rabattkode

Ok – Foodora lider kanskje ikke noen stor nød i disse dager, men det betyr ikke at de ikke kan diske opp med relevant kommunikasjon. Denne e-posten treffer meg. Emnefeltet “Heter du Helga?” og subheader “Da får du rabatt😅” får meg til å dra på smilebåndet, og e-posten åpnes. Jeg får ro i sjela av den beskjedne mengden tekst i e-posten. Foodora har laget en egen rabattkode med navnet mitt. “Herlighet, så hyggelig!” tenker jeg. Selv om dette er et av de eldste triksene i boka, går jeg rett inn i appen og bestiller middagen min.

Foodora 2


4. Get gir tips for bedre nett

Når dagene består av sjonglering mellom barnas hjemmeskole og et forsøk på hjemmekontor, er det ingenting som kan ødelegge husfreden mer enn ustabilt nett. Get treffer godt med sitt blogginnlegg “Gode råd for hjemmenettet ditt”. Husfreden bevares, og Get har gjort hjemmekontortilværelsen litt enklere.

Get5. Posh Piercing byr på Live Shopping på Instagram

Korona har kanskje satt en stopper for å besøke yndeligsbutikken din fysisk, men for Posh Piercing er dette ingen hindring. De inviterer kunder på en virtuell handletur gjennom Instagram Story. Kunden tar skjermbilde av smykker de liker, sender bildet med navn og adresse via PM, og betaler via Vipps. Kreativt og personlig - særlig for fysiske butikker som ikke har nettbutikk.

Piercing

Synes du dette var spennende å lese om? Få oppdatering om nye blogginnlegg og arrangementer fra Bas.


Andre artikler