Våre tjenester

Fokus

Vi har skapt et unikt analyseunivers, "Fokus", som benytter seg av toppmoderne metoder for å nå de mest relevante målgruppene. Med tilgang til eksklusive data, kan vi gi en dyptgående skildring av hele den norske befolkningen. Disse dataene inkluderer demografisk informasjon, økonomiske indikatorer, kjøpsvaner og livsstil. Men enda mer spennende: det inkluderer også de indre driverne og verdiene til hver enkelt person, som avgjør hva, hvorfor og når de handler. Vi vet hvem som er impulsiv, hvem som er prisbevisst, hvem som befinner seg i kjøpsmodus og hvem som har stort potensiale til å bli en lojal kunde.

Her kan du lese om hva vår data kan fortelle om dine kunder og potensielle leads, og hvordan du kan bruke denne informasjonen for å øke salg, redusere kundefrafall og styrke lojalitet. Men viktigst av alt - lær hvordan du blir relevant for hver enkelt kunde!

Økonomisk segmentering

Segmenteringen kan inkludere faktorer som disponibel inntekt, utgiftsvaner, livsstil, yrke og utdanning. Målet med økonomisk segmentering er å tilby produkter og tjenester som passer til kundens behov og budsjett til enhver tid.

Kjøpekraft

Denne spennende modellen gir bedrifter et verktøy for å analysere forbrukernes kjøpekraft, ikke bare inntektsnivå. Den gjør det mulig å utforske de ulike forbrukergruppene og avsløre deres kjøpeevne for produkter og tjenester. Resultatet? Bedriftene kan tilpasse både prising og markedsføringsaktiviteter. Dette verktøyet er nøkkelen til å nå kundene der de er, og tilby kun relevante produkter og tjenester.

Flyttesannsynlighet

Tenk deg en modell som kan identifisere alle innbyggere i Norge som i løpet av de neste 45 dagene sannsynligvis vil kjøpe en ny bolig eller flytte - før de selv har foretatt et adresseskifte.

Dette gir deg et enormt konkurransefortrinn, ettersom det lar deg utarbeide tilbud og kommunikasjon som er målrettet mot kundene - før konkurrentene overhodet er klar over at kunden planlegger å flytte. Og det mest imponerende av alt? Vår modell har en treffsikkerhet på hele 9 av 10 ganger!

Sannsynlighet for å kjøpe ny bil

Se for deg en modell som kan identifisere hvem i Norge som planlegger å kjøpe ny bil innen de neste seks månedene. Tenk hvis du også kunne fått vite om de har nok disponibel inntekt til å kjøpe bilmodellen du ønsker å øke salget av? Da kan du være proaktiv i beslutningsfasen! Tilby prøvekjøring før kunden har bestemt seg, nå potensielle kunder på sosiale medier, og utvikle e-postkampanjer med budskap som fører til salg.

Kulturell segmentering – livstil, verdier og estetiske preferanser

Vi gir deg muligheten til å rangere alle dine kunder basert på deres preferanser når det kommer til valg av merkevarer og produkter, samt hvordan de reagerer på tilbud, rabatter og skreddersydd kommunikasjon. Det er som å ha en krystallkule som hjelper deg med å bestemme hva du bør tilby hver kunde til enhver tid!

Luksusentusiaster

De er villige til å betale mer for eksklusivitet og statussymboler, så det kan være lurt å markedsføre produktene dine som eksklusive og prestisjefylte. I tillegg er denne målgruppen opptatt av design og estetikk, så det kan være lurt å markedsføre produktene dine som stilige og moderne.

Denne gruppen er mottakelig for kampanjer som fremhever produktets eksklusivitet, som "limited edition"-produkter eller tidlig tilgang til nye utgivelser. Invitasjoner til VIP-hendelser eller eksklusive opplevelser ved kjøp kan også være attraktivt. Dessuten vil tilbud som legger vekt på produktets design og estetikk, som samarbeid med kjente designere, appellere til denne gruppen.

Tilbudsjegere

En tilbudsjeger er opptatt av å spare penger og søker aktivt etter de beste tilbudene og rabattene for å få mest mulig for pengene. De bruker forskjellige metoder for å finne tilbud, som å sjekke nettbutikker og fysiske butikker for salg og rabatter, abonnere på nyhetsbrev fra butikker og merkevarer, bruke kuponger og rabattkoder, og sammenligne priser mellom forskjellige forhandlere. Tilbudsjegere er ofte motivert av å få en god deal og kan være veldig kunnskapsrike om hvordan man sparer penger på forskjellige produkter og tjenester.

Tilbudsjegere vil sannsynligvis verdsette sesongbaserte salg som sommersalg eller vintersalg, der mange produkter ofte er nedsatt. "Dagens tilbud" eller "flash-salg", der spesifikke produkter er sterkt redusert i pris for en begrenset periode, kan også tiltrekke seg denne gruppen. I tillegg kan lojalitetsprogrammer som gir belønninger eller ekstra rabatter over tid, være tiltalende for dem.

Lavprisjeger

En lavprisjeger er en person som aktivt søker etter de laveste prisene på produkter og tjenester og sammenligner priser mellom forskjellige forhandlere og nettbutikker for å spare mest mulig penger. De er ofte motivert av å leve på et stramt budsjett eller å få mest mulig for pengene sine, og er ikke opptatt av merke – ofte velger de bevisst lavprisalternativer.

En lavprisjeger ville sannsynligvis sette pris på kampanjer som "kjøp-én-få-én-gratis" eller større rabatter på volumkjøp, noe som vil gi dem større verdi for pengene. De kan også tiltrekkes av eksklusive salgshendelser, som Black Friday eller Cyber Monday, der store avslag er normen. Online prismatching eller prisgarantier, der en forhandler garanterer å matche eller slå konkurrenters priser, kan også være tiltrekkende.

Prisjeger

En prisjeger søker konstant etter den beste verdien for pengene når det gjelder produkter og tjenester. De streber etter å maksimere nytten av hver eneste krone de bruker. Det betyr ikke nødvendigvis å jakte på de laveste prisene, men å finne den beste kvaliteten og få mest mulig verdi. De er metodiske og ressursrike, alltid på jakt etter å få mest mulig ut av hver krone de bruker.

For prisjegere vil kampanjer som fremhever produktenes kvalitet og langsiktige verdi være tiltrekkende. For eksempel, "investering i kvalitet"-salg som viser hvordan et produkt kan vare lenger og dermed gi mer verdi over tid. Prisjegere kan også sette pris på "verdi for pengene"-pakker, der flere relaterte produkter eller tjenester blir solgt sammen til en redusert pris. Garantier og etter-salgstjenester, som viser at produktet er en god investering, kan også tiltrekke seg denne gruppen.

Personlighetstrekk

Handlingshistorikk kan ofte gi begrenset informasjon om kundenes personlighet. Selv om fokusgrupper og dybdeintervjuer kan gi oss innsikt i resonnementet bak kundenes valg, viser data at det vi uttrykker ikke alltid er i tråd med det vi faktisk gjør.

Vi har utviklet datamodeller som gir oss denne informasjonen - de avdekker kundenes identitet og hvilke personlighetstrekk som motiverer dem. Vi kan rangere alle personeri Norge, inkludert din bedrifts nåværende kunder og potensielle leads. Dermed kan aktiviteter, nettsiden og kommunikasjon skreddersys for å treffe hver enkelt kunde på et personlig nivå.

 • Følelsesdrevne: De handler ofte basert på følelser og impulser, noe som gjør dem mottakelige for markedsføring som appellerer til følelser, enten det er glede, nostalgi, spenning, eller noe annet.
 • Rasjonelle: De handler etter nøye overveielse og planlegging. Produktinformasjon, sammenligninger og kundeanmeldelser vil ofte være viktig for deres kjøpsbeslutninger.
 • Sosialt påvirkede: De lar andres meninger og handlinger styre deres egne. Dette betyr at omtaler, anbefalinger og sosiale bevis kan være effektive markedsføringsstrategier.
 • Liberale: De verdsetter frihet og selvstendighet, så produkter og tjenester som fremmer disse verdiene kan være attraktive for dem.
 • Aktive: De har en aktiv livsstil og liker å være i bevegelse. De kan derfor være mer interessert i produkter og tjenester som støtter en aktiv livsstil.
 • Hund- eller katteelskere: De har en forkjærlighet for enten hunder eller katter som kjæledyr. Dette kan påvirke deres preferanser for produkter og merker som støtter deres kjæledyrvalg.
 • Impulsive: De handler ofte uten å tenke seg godt om, noe som betyr at de kan være mottakelige for tidsbegrensede tilbud eller flash-salg.
 • Miljøbevisste: De er opptatt av å redusere sitt miljøavtrykk. Økologiske eller bærekraftige produkter vil være mer attraktive for denne gruppen.
 • Utenlandsreisende: De liker å reise utenlands og oppleve nye kulturer. Reise-relaterte produkter og tjenester, samt kulturelt mangfold, kan appellere til dem.
 • Introverte: De foretrekker å være alene eller i små grupper fremfor store sosiale situasjoner. Produkter og tjenester som fremmer selvstendighet, personlig utvikling eller hjemmekos kan være tiltrekkende for denne gruppen.

Modeller for veldedighet

Vi har en spennende modell som avdekker folks giverkultur, en verdifull innsikt for organisasjoner som ønsker støtte til sitt arbeid. Med denne modellen kan du forstå hvem dine potensielle støttespillere er og hva som driver dem. Det gjør det mulig å målrette budskapet og engasjementet på tvers av forskjellige arenaer - enten det handler om barn og unges velferd, generelle samfunnsproblemer eller nødhjelp i katastrofesituasjoner.

 • Barn og unge: Støtter organisasjoner som jobber med barn og unges velferd og utvikling.
 • Generelt: Støtter organisasjoner som jobber med ulike samfunnsproblemer, som helse, utdanning og fattigdom.
 • Katastrofer: Støtter organisasjoner som bistår ved naturkatastrofer, krig og konflikter.

Hvordan vet vi alt dette?

Vår arbeidsmetode med maskinlæring blander to tilnærminger. Først vi selv velger hvem vi vil nå ut til basert på vår forståelse, erfaring og tilgjengelig kundedata, det vil si vår målgruppe. Der bruker vi en prosess som heter “data mining", som hjelper oss å finne ut hva som påvirker målgruppen vår mest. Det er som å lete etter gull blant store mengder data - vi leter etter de mest verdifulle bitene av informasjon. Deretter bruker vi “clustering", hvor vi lar dataene selv avsløre hva som er viktig eller relevant. På denne måten kombinerer vi menneskelig vurdering med datadrevne innsikter for å få best mulig resultat. Dette gjør det mulig å utvikle modeller som gir innsikt basert på dataene, og ikke bare antakelser.

Denne metodikken gir oss muligheten til å forstå og predikere kundens adferd uten å trenge omfattende kundedata. Dette er en stor fordel med tanke på personvern og GDPR, siden scoringsmodeller er lov å bruke blant annet i SoMe-markedsføring mot kalde leads. Ved å analysere disse dataene kan vi få verdifull innsikt som kan hjelpe bedrifter med å rette sine markedsføringskampanjer og tilbud til spesifikke kundegrupper.

Ta kontakt for å finne en løsning tilpasset dine formål!