top of page
Forfatterens bildeHelga Stormo

10 lærdommer fra Dialogkonferansen 2024: AI, personalisering og Martech

Oppdatert: for 7 døgn siden



Wow, for noen dager! Dialogkonferansen 2024 er over, og vi sitter igjen med hodet fylt med ny kunnskap, og kanskje et par artige historier. Nå som vi har fordøyd konferansen tenker vi at det er på sin plass å gi deg 10 lærdommer fra årets konferanse – og gi deg som ikke var med litt FoMo.




1. OBOS: AI og datadrevet personalisering på tvers av kanaler

OBOS viste hvordan de har brukt betydelige investeringer i teknologi for å samle og utnytte data på tvers av organisasjonen. De har lagt til rette for personalisert kommunikasjon ved å kombinere medlems- og boligdata, som har hjulpet dem med å selge nye leiligheter for over 90 millioner kroner basert på uveiledet maskinlæring.


Et viktig punkt var hvordan OBOS har implementert Marketing Automation og maskinlæring for å samle innsikt som gjør AI-analyser mulig. Dette har gitt grunnlag for kontinuerlig læring og optimalisering av kundereiser, noe som har forbedret både effektivitet og kundetilfredshet. For mange i publikum var det inspirerende å se hvordan OBOS hadde forankret denne tilnærmingen internt, både teknisk og kulturelt.




2. Commerzbank: AI i praksis - fra visjon til virkelighet

Christian Peter fra Commerzbank tok oss med på en reise hvor AI ikke bare er noe som skjer i laboratorier, men brukes til å forbedre hver enkelt kundekontakt. Commerzbank har tatt et tydelig grep om AI for å løfte kundesentrering fra PowerPoint-presentasjoner til konkrete tiltak som påvirker bunnlinjen.


Deres suksess ble understreket ved at banken har vunnet den prestisjefylte EDDI-prisen for eksepsjonelle resultater innen dialogmarkedsføring. Christian delte erfaringer fra implementeringen av AI som ikke bare har vært en visjon, men en realitet som gir tydelig verdi for både kunder og selskapet.


Christians sitt tips var å bruke AI til å personalisere på mer enn bare tekst, også helt ned på funksjonalitetsnivå.




3. Søstrene Grene: Martech som vekst-driver

Med casen til Søstrene Grene fikk vi et dypdykk i hvordan riktig bruk av førstepartsdata og en velutviklet Martech-strategi kan transformere markedsføring. Søstrene Grene har på bare fire år gått fra et enkelt MailChimp-oppsett til en avansert Martech stack. Gjennom en systematisk tilnærming har de utnyttet førstepartsdata for å drive både etterspørsel og kundelojalitet.

Foredragsholderne delte innsikt i hvordan de har samlet over 260 datapunkter for å forstå og tilpasse seg deres kunder bedre. Denne reisen er et eksempel på hvordan kontinuerlig optimalisering av teknologi og datastrategi kan skape vekst og suksess.


Søstrene Grenes tips var å bruke AI på en smart måte for å personalisere forlatt handlekurv, og gi mottakeren en bedre opplevelse.




4. Gjensidige: AI og maskinlæring i kundereisen

Gjensidige delte hvordan de bruker AI og maskinlæring for å forbedre kundedialogen og kommunikasjonen gjennom hele kundereisen. De har satset på omni-kanal strategier og automatiserte løsninger som kontinuerlig forbedres med data.

Et sentralt tema var hvordan Gjensidige har brukt maskinlæring til å personalisere kundeopplevelser på en smartere måte. For dem har AI blitt en nøkkel til å levere mer relevante og effektive kundereiser, som igjen fører til bedre kundeopplevelser og økt kundetilfredshet.


I Gjensidige er AI og data kjernen i hele virksomheten, og brukes til alt fra risikoanalyse til prising av produkter.




5. Marketing Automation: Do’s and Don’ts fra Bas Kommunikasjon

Hilde og Victoria i Bas Kommunikasjon ga et praktisk og inspirerende foredrag om hvordan bedrifter kan ta marketing automation til et nytt nivå. De delte flere konkrete eksempler på «do’s and don’ts», hvor de advarte mot å basere kampanjer på magefølelse. I stedet bør bedrifter bruke data og innsikt for å gjøre kommunikasjonen mer personlig og målrettet. Et annet tips var å bruke dataen du har, ikke vent med å sette opp automasjoner til alt er perfekt!

Deres budskap var klart: For å bli best på marketing automation må man kontinuerlig forbedre prosesser og alltid søke etter nye måter å bruke data på. Med et fokus på innsiktsbasert kommunikasjon kan man sikre en bedre kundeopplevelse og høyere avkastning på innsatsen.




6. How to Guarantee Innovation & Sales Growth - Rose Jia, Amazon Prime Video

Rose Jia, en prisvinnende leder fra Amazon Prime Video, ga en inspirerende presentasjon om hvordan man kan sikre innovasjon og salgsvekst i ethvert økonomisk klima. Hun delte både velprøvde casestudier og «hacks» som kan gi markedsførere verktøyene de trenger for å tappe inn i vekst, uavhengig av omgivelsene.


Rose avslørte også markedsførerens hemmelige våpen i en AI-dominert verden, nemlig å bruke «limited-time offer» og «invite only» for å øke salg. Med generativ AI som tar over mange spesialiserte markedsføringsroller, pekte hun på viktigheten av å bruke AI som et verktøy i stedet for å la det erstatte deg. Ved å redefinere din verdi som markedsfører kan du forbli uunnværlig for bedriften, samtidig som du effektivt utnytter AI for å forbedre kundereiser og optimalisere resultater.




7. Personalization Success Story - Mehmet Dervishogullari, Circle K

Mehmet Dervishogullari fra Circle K ledet en session om hvordan deres team har utviklet en kraftig analyseinfrastruktur som utnytter lojalitetsdata for å drive personalisering. Han delte innsikt om hvordan Circle K skreddersyr hver kundekontakt for å øke engasjement og konverteringer.


Mehmet la vekt på viktigheten av å bruke de riktige verktøyene for å gjenkjenne, huske og gi relevant informasjon til kundene, noe som bygger tillit og skaper bedre kundeopplevelser. Han største tips var å lage hypoteser og definer personaliseringsflows for å oppnå et bestemt mål. Videre diskuterte han hva som er neste steg for AI og personalisering, og hvordan selskaper kan gå utover det vanlige for å skape enda mer personlig tilpassede opplevelser.




8. E-postdesign: Bedre resultater med bedre e-poster - Dan Lorntzsen, Bas Kommunikasjon

Dan Lorntzsen tok oss gjennom hva som fungerer innen e-postdesign i 2024. E-post forblir en av de mest kostnadseffektive kanalene for markedsføring, og Dan viste hvordan dynamisk og segmentert innhold kan sikre at riktig e-post når riktig mottaker til riktig tid.

Han presenterte eksempler på både vellykkede og mindre vellykkede e-poster, og la vekt på tilgjengelighet og interaktivitet som sentrale elementer for å sikre at e-poster skiller seg ut i innboksen. Dans tips er å leke med interaktivt og dynamisk innhold i e-post for å skape oppmerksomhet. Han lover også at det vil gi resultater, så hvis du ikke får det send han en mail!




9. The Art of Asking - Karin Hamberg Stén, Studio Stén

Karin Hamberg Stén delte sin ekspertise innen generativ AI og prompt engineering, og viste hvordan markedsførere kan begynne å bruke AI på en mer effektiv måte. Hennes foredrag, "The Art of Asking", handlet om kunsten å stille de riktige spørsmålene til AI for å få de beste resultatene.


Hun lærte bort teknikker for hvordan man kan forme prompts for å forbedre AI-utfall, samtidig som hun utforsket forholdet mellom mennesker og AI i innovasjonens verden. For markedsførere som ønsker å dykke dypere inn i AI-verdenen, var dette en uvurderlig introduksjon til effektiv prompt crafting.




10. Rikstoto: En Reise Mot Mer Personalisert Kundekommunikasjon - Amanda Robertsen & Morten Tønnessen

Norsk Rikstoto delte sin reise mot mer personalisert kommunikasjon ved bruk av marketing automation og Customer Data Platform (CDP). Gjennom en «live» demo viste Amanda Robertsen og Morten Tønnessen hvordan de bruker data og verktøy som Agilic og Tealium for å levere skreddersydde kundeopplevelser. Som en del av onboardingen lagde de personaliserte videoer sammen med oss i Bas og Seen, og det førte til 10% reduksjon i kundefrafall.


Med fokus på ansvarlig kommunikasjon og relevans for kundene, er Rikstoto et eksempel på hvordan teknologi kan brukes til å forbedre både kundeopplevelser og forretningsresultater.

Vi håper du er full av inspirasjon, ideer og klar for å ta markedsføringen til neste nivå!

bottom of page